Logo
Banner Banner Banner

Formimi Fillestar

Banner
Formimi fillestar i kandidatëve për magjistratë përfshin një periudhë tre vjecare që përbëhet nga:...

Formimi i Vazhduar

Banner
Në kuadër të përmbushjes së misionit të saj Shkolla e Magjistraturës ofron formimin e ...

Aktiviteti i fundit

Banner
Aktiviteti i fundit i Shkollës së Magjistraturës - THEMIS Competition 2021

Takim dhe leksion me Z. Clint Williamson, 16 Maj 2018

  • Takim dhe leksion me Z. Clint Williamson, 16 Maj 2018
Në bashkëpunim me Universitetin e Arizonës, në Shkollën e Magjistraturës u organizua një leksion për kandidatët për magjistratë me Z. Clint Williamson, i cili u prit nga Drejtori i Shkollës për tu informuar në lidhje me Shkollën dhe pozicionin e saj në tërësi dhe në kuadër të ndryshimeve ligjore.
Ambasadori Williamson është Drejtori për Shtetin e së Drejtës, Qeverisjen dhe Sigurinë në Institutin McCain të Universitetit të Arizonës. Ai ka shërbyer si Ambasador për Krimet e Luftës nga 2006-2009 dhe më parë si Drejtues i Lartë për Emergjencat, Stabilitetin dhe Zhvillimin në Këshillin e Sigurimit Kombëtar të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Njëkohësisht, Ambasadori Williamson ka shërbyer si ekspert i posacëm i Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara dhe Prokuror për krimet e luftës në Gjykatën Penale Ndërkombëtare për krimet e luftës në Jugosllavi.
Në leksionin e zhvilluar me kandidatët për magjistratë, Ambasadori Williamson shpjegoi dinamikën e zhvillimit të shtetit të së drejtës në vendet e rajonit të ballkanit, përvojën e tij me investigimin e krimeve të luftës dhe nxjerrjen përpara përgjegjësisë të drejtuesve të shtetit në kuadër të luftës në Jugosllavi.
 
 
 Njoftime

Mbylle