Logo
Banner Banner Banner Banner Banner Banner

Formimi Fillestar

Banner
Formimi fillestar i kandidatëve për magjistratë përfshin një periudhë tre vjecare që përbëhet nga:...

Formimi i Vazhduar

Banner
Në kuadër të përmbushjes së misionit të saj Shkolla e Magjistraturës ofron formimin e ...

Aktiviteti i fundit

Banner
Aktiviteti i fundit i Shkollës së Magjistraturës ...

  Aktivitete Trajnuese

  Vizita e ndërgjegjësimit në Universitetet e Italisë
   
  Në kuadër të bashkëpunimit me Këshillin e Lartë të Magjistraturës së Italisë dhe mbështetur nga Misioni i BE Euralius, një delegacion i Shkollës së Magjistraturës po zhvillon një vizitë ndërgjegjësimit në qytete të Italisë me qëllimin e prezantimit të mundësive për të afruar në Shkollë juristët dhe të diplomuarit shqiptarë në universitetet italiane si dhe për të realizuar takime në institucione të drejtësisë italiane. Delegacioni nga Shqipëria përbëhet nga Z. Sokol Sadushi, Drejtor i Shkollës, dy pedagogë të brendshëm, Z. A.Rakipi dhe Z. D.Kore, përfaqësues të misionit Euralius, Z. Gianluigi Pratola dhe Z. Idlir Peci, ekspertë ndërkombëtarë si dhe Znj. Aulona Hazbiu.
   
  Në këtë kontekst, të enjten në datë 23 Janar 2020, delegacioni nga shqipëria vizitoi Gjykatën e Apelit të qytetit të Barit dhe zhvilloi një takim me Kryetarin e Gjykatës, Z. Francesco Cassano, me të cilin u zhvillua një bisedë në lidhje me misionin e vizitës, projektin e bashkëpunimit me KLM Italiane si dhe gjendjen në shqipëri në vijim të reformës në drejtësi.
   
   
  Takimi i radhës vijoi pasdite në Shkollën e Specializimeve për Profesionet Ligjore, ku delegacioni u takua dhe bisedoi me studentë dhe të rinj shqiptarë të tij. Të premten më datë 24 janar 2020 në orën 10:00 në sallën e diplomimit “Contento” të Fakultetit të Jurisprudencës, delegacioni i përbashkët i Këshillit të Lartë të Magjistraturës italiane  dhe Shkollës së Magjistraturës së Shqipërisë në bashkëpunim me Departamentin e Jurisprudencës së Universitetit të Barit Aldo Moro, organizuan një takim me qëllim njohjen e misionit të Shkollës së Magjistraturës Shqiptare.
   
   
  Në takim morën pjesë, midis të tjerëve, Gianluigi Pratola, (Zv,prokuror i përgjithshëm në Kasacion dhe pjesë e Komitetit të drejtimit të projektit), Stefano Bronzini (Rektor i Universitetit të Barit Aldo Moro), Roberta Voza (Drejtoreshë e Departamentit të Jurisprudencës), Sokol Sadushi (Drejtor i Shkollës së Magjistraturës Shqiptare), Adrian Haskaj (Konsull shqiptar në Bari), Francesco Cassano (President i Gjykatës së Apelit të Barit), Idlir Peҫi (ekspert i EURALIUS), Profesorët e Shkollës Dashamir Kore dhe Arben Rakipi, Rossano Adorno, (në përfaqësim të Rektorit të Universitetit të Salento), Avokate Uljana Gazidede, Gaetano Dammacco (projekte interuniversitare /ndëruniversitare me Shqipërinë).
  Takimi ishte destinuar për të diplomuarit shqiptarë dhe të rinjtë e rregjistruar në kurset e formimit të/diplomimit në Jurisprudencë në Universitetet Italiane dhe ka si objektiv shtesë të favorizojë regjistrimin në kurset e formimit të organizuara nga Shkolla për të hyrë /për tu bërë pjesë e gjyqësorit në Shqipëri.
   
   
  Ky aktivitet i rëndësishëm për Shkollën e Magjistraturës gjeti pasqyrim edhe në mediat italiane, të cilat nxorën në pah mbështetjen që i ofrohet Shkollës nga autoritetet italiane të drejtësisë.
  Vizita u mbyll me nxjerrjen e konkluzioneve dhe programimin e aktiviteteve të ardhshme në kuadër të projektit të mbështetjes nga KLM italiane objektivi i të cilit është bashkëpunim i gjerë me Magjistraturën Shqiptare për formimin e gjyqtarëve shqiptarë e orientuar në vlerat shtetit të së drejtës, në principet e ligjshmërisë dhe të drejtave të njeriut.
   
     Njoftime

  Mbylle