Logo
Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner Banner

Formimi Fillestar

Banner
Trajnimi fillestar i kandidatëve për magjistratë përfshin një periudhë tre vjecare që përbëhet nga:...

Formimi i Vazhduar

Banner
Në kuadër të përmbushjes së misionit të saj Shkolla e Magjistraturës ofron formimin e ...

Aktiviteti i fundit

Banner
Aktiviteti i fundit i Shkollës së Magjistraturës ...

SESIONE TRAJNUES 31 Janar 2017

1. SESION TRAJNUES ME TEMË: Ndryshimet Kushtetuese dhe Zbatimi i Reformës në Drejtësi në Shqipëri – Sfidat e të Ardhmes.
 
Sot Shkolla e Magjistraturës, në bashkëpunim me Institutin Benussi dhe Universitetin e Firences organizon sesionin trajnues me temë “Ndryshimet Kushtetuese dhe Zbatimi i Reformës në Drejtësi në Shqipëri – Sfidat e të Ardhmes”.
 
Çështjet për tu trajtuar në seminar janë: Reforma në drejtësi në profilin e të drejtës kushtetuese; Reforma në drejtësi në Shqipëri në një perspektivë krahasimore; Reforma e drejtësisë në profilin penal dhe antikorrupsion; Ndarja e gjyqësorit me ministrinë: refleksione për një zgjedhje kushtetuese në perspektivën e një avokati. Etj.
 
 
 
 
2. SESION TRAJNUES ME TEMË: Veprat penale që prekin zgjedhjet e lira dhe sistemin demokratik të zgjedhjeve
 
Ne daten 31 Janar 2017 u zhvillua trajnimi me teme: “Veprat penale që prekin zgjedhjet e lira dhe sistemin demokratik të zgjedhjeve.
  • Trajtimi integral i dispozitave të Kodit Zgjedhor dhe Kodit Penal për veprat penale në lidhje me zgjedhjet. Praktikat mbi hetimin dhe gjykimin e veprave penale, në fushën e zgjedhjeve.
Eksperte jane Ilirjan Celibashi dhe Artur Selmani ndersa lehtesues Gentjan Habazaj.
 
 Njoftime

Mbylle